сряда, 23 май 2012 г.

SIVEN XC Open Cup Karlovo 2012, 26-27.05.2012 Крос-кънтри байк маратон край Карлово в последния уикенд на май

Месецът на розите е и месецът на зеления път. Родният град на Васил Левски – Карлово, със своята приказна местност и условия за страхотно колоездачно преживяване, ще посрещне за трета поредна година състезанието по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри маратон. Тази година извесната българска фирма за спортни облекла СИВЕН е генерален спонсор на състезанието.

„SIVEN XC OPEN CUP Karlovo 2012" на 26-27 май 2012 г. ще е състезание, което ще остави повече от приятни спомени и усещания с приятен аромат на български рози. То е подготвено под вещото ръководство и организаторски талант на Сдружение „Зелен път" с подкрепата на община Карлово.

Генерален спонсор: Сивен.

Спонсори на състезанието: Шойлеков и Сие, Veloocasion.com, Sportboutique.eu, Нов Интериор, Active O2, „Орион-Матеев" ЕООД, 4Fitnessbg, Сладкарници „Luciano", Община Карлово, Токиев.

Медийни партньори: Дарик Радио, БНР Хоризонт, Mtb-bg.com, „360″, SKI.BG.

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Първи ден: 26 Май 2012 г.
 10:00–17:00 ч. СВОБОДНО ВРЕМЕ за Празника на Розата;
17:00–19:00 ч. РЕГИСТРАЦИЯ, ПОЛУЧАВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛЕН НОМЕР, Локация: местността Бешбунар;
17:30–18:30 ч. СТАРТОВЕ ЗА ДЕЦА, Локация: местността Бешбунар;
19:00–19:30 ч. ТЕХНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ, Локация: местността Бешбунар;
19:30–00:00 ч. ПАСТА ПАРТИ, Локация: местността Бешбунар.

През деня за свободното време предлагаме две възможности:
 
За най-нахъсаните и любопитни участници – стратегическо разучаване на състезателното трасе. Приблизителната дължина на трасето е 37 км. Стартът се дава от местността Бешбунар.
 
Празника на Розата в гр. Карлово и Казанлък. С традиция от 1903 г. този народен обичай се чества след Първата световна война в чест на българската маслодайна роза. Празникът е известен и като Ден на българския революционер Васил Левски. Гостите на града могат да се запознаят с една изключителна традиция, по която чужденците се захласват. Събитието започва с ритуала „Розобер" в розовите поля край Карлово. След това под бурни танци и песни, които далеч не са спирали и на розовите поля, духът на розата се поема от снажни мъже, които носят на ръце „Царицата на розата", избрана с конкурс, по централния площад на едноименния град. Тук са и кукерите, тук е и витото хоро, тук са и всички занаятчии с техните ръчни произведения… Една феерия от истински фолклорен български дух с благоуханен дъх на рози, красота и автентичност.
 
Втори ден: 27 Май 2012 г.
8:00–9.00 ч. РЕГИСТРАЦИЯ, ПОЛУЧАВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛЕН НОМЕР, Локация: местността Бешбунар;
9:00–9.30 ч. ОТКРИВАНЕ, Локация: местността Бешбунар;
09:30–10:00 ч. ПРОВЕРКА НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ;
10:00 ч. СТАРТ, Локация: местността Бешбунар;
14:00-15:00 ч. НАГРАЖДАВАНЕ, Локация: местността Бешбунар;
15:00 ч. ЗАКРИВАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО.

Изисквания към състезателите:
 
Състезанието се провежда съгласно правилника на UCI;
Всеки състезател е длъжен:
 •Да има удостоверение за извършен предсъстезателен медицински преглед;
 •Да представи застраховка;
 •Декларация от родител за разрешение за участие (ако е под 18 годишна възраст).

Таксата за участие е 10 лв. с предварителна регистрация и 15 лв. без предварителна регистрация. Ще бъде заделян по 1 лв. от таксата участие на всеки участник за закупуване и засаждане на маслодайни рози в района на Община Карлово. За възрастови групи деца до 13 годишна възраст такса участие НЕ се заплаща.

Как да се включите?

КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ – 26 Май 2012 до 12:00 часа.
 
Пълните условия за начина на участие и наредбата за състезанието ще намерите на официалната Интернет страница на Сдружение „Зелен път" www.greenway.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар